Va prezentăm mai jos câteva cuvinte despre activitatea noastră
REDRESOARE SRL este o societate comercială înființată în 2008 cu sediul în strada Negru Vodă, nr. 160, Mun. Giurgiu, România.
Aflată într-o continuă dezvoltare compania pune bază pe un personal tehnic calificat și se remarcă prin utilizarea unui management modern ce a permis ca în prezent să putem oferi o gamă variată de produse și servicii în domeniul industrial.
Domeniul principal de activitate se regăsește în zona bateriilor și acumulatorilor, unde compania noastră comercializează toata gama de produse pentru orice tip de aplicație, oferind totodată și redresoare necesare încărcării lor.
De asemenea REDRESOARE SRL este furnizor de echipamente industriale pentru logistică și manipulat mărfuri oferind în același timp piese de schimb și anvelope necesare acestora.
Pe scurt REDRESOARE SRL va pune la dispoziție următoarele produse și servicii :
ȘTEFAN GROSU
Ștefan Grosu născut la Brăila la 17 ianuarie 1915, urmează primele clase liceale la Liceul Unirea din Focșani, localitate unde tatăl său era funcționar la Serviciul Măsuri și Greutăți.
După absolvirea cursurilor liceale se înscrie la Universitatea din București, la Facultatea de Științe Fizico-Chimice, obținând licența în științe fizico-chimice (1937). Urmează în continuare cursurile Facultății de Electromecanică a Școlii Politehnice din București, obținând diploma de inginer în anul 1941.
În perioada anilor 1937 – 1941 îl regăsim angajat ca preparator și apoi profesor la școala Radio din București, fiind un apropiat colaborator al profesorului Tudor Tănăsescu, cu care a lucrat și la postul de Radio București.
După efectuarea stagiului militar (1941-1943) lucrează ca inginer în cadrul unui atelier industrial nou-creat, Grupul Industriei Române, unde și proiectează și realizează transformatoare mici și organizează activitatea de reparații mașini electrice.
Este o prezență activă în începuturile dezvoltării industriei electrotehnice romanești, unde ca proiectant este angajat la Fabrica de Mașini Electrice “Dinamo“ București – viitorul IMEB – iar la înființarea Uzinelor Electroputere Craiova face parte din grupul de specialiști transferați acolo pentru a forma corpul tehnic al noii fabrici.
La înființarea Institutului de Mașini și Aparate Electrice Craiova – astăzi Universitatea Craiova – obține postul de conferențiar, predând cursurile de Fizică nucleară și de Electrotehnică, Electrotermie și Tehnica Tensiunilor Înalte..
Din anul 1951 se transfera la Institutul de Cercetări Pentru Industria Electrotehnică, unde va pune bazele Laboratorului de transformatoare, creând o autentică scoală, recunoscută în țară și străinătate..
Teza sa de doctorat “Soluții noi în utilizarea fluxului de dispersie pentru obținerea efectului de reactor la transformatoare“, condusă de academicianul Toma Dordea, comunica originale priorități în ceea ce privește fluxurile de scăpări și posibilitatea ca un efect nedorit în unele situații sa fie favorabil în altele..
O trăsătură care caracterizează personalitatea științifică a lui Ștefan Grosu este creativitatea. Cu 215 brevete de invenții, marea majoritate în domeniul transformatoarelor și mașinilor electrice, rămâne de departe cel mai prolific inventator din electrotehnica românească, fiind în același timp ctitorul unei școli romanești de proiectare de transformatoare de putere.
Ștefan Grosu a fost un savant ce uimea pe orice interlocutor, prin ingenioasele soluții tehnice și, precum un magnet, atrăgea tinerii în munca de creație și îi stimula în a-și pune mintea în slujba găsirii unor soluții tehnice. Iubea mult munca în colectiv..
Începutul activității în industrie îl face la Dinamo, unde a proiectat și realizat în general mașini speciale.
A continuat activitatea la Electroputere, cu proiectare de transformatoare până la 20 MVA și 110 kV, autentice premiere naționale. A proiectat primul transformator destinat exportului – 2 MVA 60/6 kV- care conform standardului britanic trebuia încercat la impuls de tensiune. Încercarea se făcea pentru prima dată în țară, era nouă și pe plan mondial.
Dar împreună cu colaboratorii săi a găsit soluții originale de realizare a unor scheme de încercare lansând prin această acțiune pe Electroputere Craiova pe piața exporturilor de transformatoare, unde și-a consolidat un bun renume. Ca premieră se poate considera și transformatorul de 20 MVA cu reglaj sub sarcina pentru Carbochim..
.
Marea realizare a lui Ștefan Grosu în acea etapă este aceea de a fi creat școala de proiectare de la Electroputere, recunoscută pe plan internațional pentru realizările sale..
A format generații de ingineri care au conceput și proiectat toata fabricația de transformatoare de 110, 200 si 400 kV și puterile de 400 MVA inclusiv și 700 MVA de la CNE Cernavodă…
Activitatea menționată are un pronunțat caracter de pionierat, determinată de lipsa de literatură de specialitate și de documentații, dovedind potențialul intelectual al lui Ștefan Grosu și capacitatea de polarizare a energiilor colaboratorilor săi, de inovare, de creare a unei ambiante de angajare a colaboratorilor săi cu curaj în adoptarea soluțiilor (de exemplu, angajarea de a realiza transformatoare de 400 MVA/400 kV prin concepție proprie) o încredere reciprocă într-o atmosferă stimulatoare.
Această latură de “neastâmpăr” în a căuta și aborda noi soluții se reflectă și în cele peste 215 brevete de invenții ale sale. Această atmosferă de inovare a antrenat și pe colaboratorii săi, astfel încât toți colaboratorii și-au înscris numele în unele din brevetele soluțiilor lor..
.
Printre cele 215 se pot cita: Three phase electric motors – SUA, Nr.3358-165;.
Schaltspannordung für die wechselstrom Lichtbogenschweissung mit mehren Arbeitstellen – RFG, Nr.1218085; Elektrische Maschinen mit Werönderung des Streufluss – RFG, Nr. 1261.943; Transformator și redresor pentru sudură electrică cu arc (brevetate în SUA, Anglia, Franța și RFG, iar juriul internațional îi acordă medalia de aur în cadrul Târgului Internațional de la Köln; Instalație pentru sudarea electrică cu arc cu mai multe posturi, brevetată în RFG și Franța, medaliată cu “Aur” la Târgul International de la Brno – Cehoslovacia..
Are peste 90 de articole și comunicări științifice, unele cu caracter fundamental în științele teoretice, din care câteva se disting prin noutatea abordărilor: Efectul tunel spontan – un efect nou în fizica atomică, enunțat de Ștefan Grosu, explicația unor fenomene din electricitatea atmosferică; fluctuația barierei de potențial de la suprafața conductoarelor; noi sisteme de reglaj al transformatoarelor; construcția transformatoarelor aluminiu.
O pasiune deosebită a avut-o Ștefan Grosu în a cerceta amănunțit “fluxurile de scăpări”. În condițiile în care fluxurile de scăpări sunt elementele nedorite în circuitele magnetice, Ștefan Grosu a plecat de la premiza de a le considera utile și are zeci de invenții în care elementul de noutate constă în folosirea fluxului de scăpări.
De altfel, lucrarea “Cercetări privind fluxul de dispersie al mașinilor electrice” a fost premiată în 1972 de Academia Română cu Premiul “Traian Vuia”, iar teza sa de doctorat deschide seria unor aplicații industriale de mare valoare..
.
Ștefan Grosu s-a evidențiat și prin activitatea sa de formare a oamenilor, în calitatea de profesor pe care a avut-o..
.
Era un profesor înnăscut. Pregătea cu atenție lecțiile. Expunerea era totdeauna liberă, coerentă și punea un deosebit accent pe interpretarea fizică a fenomenelor. Expunerea era atractivă întrucât era presărată și cu unele “vorbe de duh” având o cultură generală bogata și o excepțională memorie, la care se adăuga spontaneitatea, calități care a făcut să fie iubit de studenții săi și de colegi…
.
A pus bazele Laboratorului de tehnică tensiunilor înalte, laborator pe care alte centre universitare nu îl aveau, având ca “piesă de bază” un generator Van der Graaf, proiectat și construit sub realizarea sa. S-au putut face experiențe de laborator, studiul efectului corona, studiul câmpului electric, descărcări la înaltă tensiune în diverse condiții, presărate cu “povestiri în stil propriu” despre rare apariții ale fulgerului globular și ipotezele despre originea acestuia.
Ștefan Grosu a contribuit din plin la formarea de studenți, care mai târziu au devenit specialiști de bază, în primul rând la Electroputere, sau cadre universitare, așa cum a contribuit și la formarea “școlii de proiectare” de transformatoare de la Electroputere și ICPE…
.
Ștefan Grosu a rămas în amintirea celor care l-au cunoscut ca o personalitate științifică remarcabilă, dublată însă de un înalt umanism. Cu statura sa impozantă, puțin adus de spate, mereu gânditor, în momente de concentrare își aducea la gură una din mâini făcută pumn. Era întotdeauna plin de duh, cu replici uneori de o ironie fină, totdeauna constructive și apropiat de oameni..
.
Nu acorda o prea mare atenție aspectelor administrative. Caracteristica sa cea mai importantă a constituit-o capacitatea de a aborda o mare diversitate de probleme din domeniul științific și tehnic, dovedind o vastă cunoaștere științifică, om de o aleasă cultură universală și muzicală, era comunicativ, putea discuta probleme din orice domeniu…
.
Față de posibilitățile reduse de documentare din acea epoca (1950-1970) s-a remarcat printr-un curaj extraordinar de a se angaja în realizarea unor probleme noi. Ștefan Grosu rămâne în istoria electrotehnicii românești prin originalitatea soluțiilor, cultura sa tehnică impresionantă, capacitatea de a-și apropia oamenii și a-i atrage spre rezolvarea unor probleme care, în afară de tehnică, presupuneau curaj…
.
A murit după o zbuciumată existență și o activitate nu întotdeauna respectată la măsura ei, la 14 februarie 1977.